Skip to main content

Χαιρετισμός - Πρόσκληση

Example image

Αγαπητές/τοί Συνάδελφοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής σας καλωσορίζουμε στο
«25ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο»!

Δύο χρόνια μετά την αναγκαστική, λόγω πανδημίας, ματαίωση της διοργάνωσης του 2020, ελπίζουμε ότι η «Ναυαρχίδα» των εκδηλώσεων της Ε.Ο.Ε. και της Ουρολογίας στην χώρα μας, θα σηματοδοτήσει την αποκατάσταση της τακτικής επαφής των συναδέλφων Ουρολόγων , διευκολύνοντας τον επιστημονικό διάλογο στην Ειδικότητά μας, μέσω της δια-δραστικότητας και αμεσότητας που προσφέρει η διοργάνωση ενός Συνεδρίου με φυσική παρουσία.

Πολλές από τις αλλαγές στον τομέα οργάνωσης εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζονται πριν την πανδημία, επιταχύνθηκαν και καθιερώθηκαν. Η νομοτελειακή εξέλιξη της τεχνολογίας είναι πλέον απαραίτητος σύμμαχος κάθε διοργάνωσης. Διαδικτυακή παρακολούθηση (live streaming or on-demand) έχει πλέον καθιερωθεί, διαδικτυακή συμμετοχή προσκεκλημένων ομιλητών (virtual presentations), ψηφιοποιήσεις διαδικασιών και εγγράφων (online registration, barcodes, e-Posters, digital program, mobile apps), είναι ορισμένα μόνο από τα αυτά που θα συναντάμε σε κάθε συνέδριο και με τα οποία όλοι μας γρήγορα εξοικειωθήκαμε.

Κάτι όμως που δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ, είναι η ανάγκη της συνάθροισης και της φυσικής επαφής. Το Συνέδριο , εκτός από πηγή γνώσης και ενημέρωσης, είναι πάνω απ’ όλα μια «αγορά», όπου όλοι μας έχουμε την δυνατότητα κάθε στιγμή να συμμετέχουμε ισότιμα. Η ατμόσφαιρα μια αίθουσας συνεδριάσεων, ο διάλογος, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ομιλητών, ομιλητών και κοινού, η αμεσότητα που τίθενται και συζητούνται τα θέματα, καμία εικονική/ψηφιακή πλατφόρμα δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει.

Σας παροτρύνουμε να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες του Συνεδρίου, να παρακολουθήσετε τις συνεδρίες του Προγράμματος, να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας, να γνωρίσετε τους ξένους προσκεκλημένους μας, να ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες με τους συναδέλφους σας.

Φέτος, στην διάρκεια της Εναρκτήριας Τελετής του Συνεδρίου θα απονεμηθεί το Τιμητικό Βραβείο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος», το οποίο θεσμοθέτησε η Ε.Ο.Ε, προς τιμήν του αείμνηστου Έλληνα Καθηγητή, η προσφορά και επίδραση του οποίου στην πρόοδο της Ελληνικής Ουρολογίας και την ενδυνάμωση της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, παραμένει διαχρονική και πολυσήμαντη. Η Τιμητική Διάκριση (career award) θα απονέμεται ανά διετία, σε Ουρολόγο που έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ειδικότητα της ουρολογίας. To φετινό Βραβείο θα απονεμηθεί στον Dr. Peter Wiklund, Professor & Chairman of Urolgy, Karolinska University Hospital (Stockhom) & Director of Bladder Cancer Progra, dept. of Urology Icahn School of Medicine at Mount Sinai Health System (New York).

Θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες και την ειλικρινή μου εκτίμηση προς όλα τα μέλη του Διοικητικού́ Συμβουλίου, τόσο για την πολύτιμη συμβολή́ τους στην διοργάνωση του Συνεδρίου, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε κατά την διάρκεια της θητείας μας που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Ειδική μνεία οφείλουμε στον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ε. Δελλή, που επωμίστηκε τον συντονισμό της διοργάνωσης και του επιστημονικού προγράμματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού «Hellenic Urology» και τα μέλη των επιτροπών βράβευσης, που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους στις αξιολογήσεις των εργασιών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, οι οποίοι για μία ακόμη φορά στήριξαν το συνέδριό μας. Τέλος, ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους αφανείς συντελεστές της Εκδήλωσης, την γραμματεία της ΕΟΕ, που ανέλαβε και πάλι εξ’ ολοκλήρου την διοργάνωση του Συνεδρίου και ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα καθήκοντά της.

Εύχομαι το 25ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο, να σας ικανοποιήσει επιστημονικά και οργανωτικά,

Γεράσιμος Αλιβιζάτος
Πρόεδρος Ε.Ο.Ε. & 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου